Over mij

Ik ben Kirsten Bilderbeek, ik ben 36 jaar en woon samen met mijn vriend en onze drie kinderen (6, 4 en 2 jaar oud) in Groningen.

Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) en werk ruim 10 jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). In 2022 ben ik mijn eigen praktijk gestart voor (aanstaande) ouders.

In mijn praktijk behandel ik (aanstaande) ouders van wie de psychische klachten samenhangen met zwangerschap, bevalling en/of het ouderschap binnen de generalistische basis GGZ (BGGZ).

In mijn werk als psycholoog heb ik de afgelopen jaren gezien hoe groot de impact is van de eerste levensjaren op je volwassen leven. Ervaringen op jonge leeftijd dragen bij aan de manier waarop je naar jezelf kijkt en het beeld dat je hebt van de wereld en anderen om je heen. Als ouder ben je een belangrijke basis voor je kind(eren).  

Als jonge ouder ervaar ik zelf ook dagelijks hoe kinderen je eigen patronen zichtbaar maken. Ze zijn een spiegel voor wat zich binnen jou afspeelt. Als je last hebt van psychische klachten is dit nog sterker aanwezig en kan het lastig zijn om de ouder te zijn die je zou willen zijn. Ik ga er vanuit dat iedere ouder het beste voor heeft met zijn of haar kind en in de basis een goede ouder is. Ik help je om dichter bij je kern te komen, de liefdevolle ouder die je van nature bent. Zodat onze kinderen opgroeien tot gezonde volwassenen die vertrouwen hebben in zichzelf en in de ander, die mentaal weerbaar en flexibel zijn en durven te vertrouwen op zichzelf.

Ik help je om zicht te krijgen op je patronen en triggers en de oorsprong hiervan. Daarnaast help ik je om minder last te hebben van traumagerelateerde klachten of angst- dwang- of stemmingsklachten. Ik maak hierbij veel gebruik van schematherapie, aangevuld met EMDR en/of Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Ook gebruik ik technieken van mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en lichaamsgericht werk.

 

Visie
Het mooiste wat je je kind kan geven is de bereidheid om naar binnen te keren en te onderzoeken wat je nodig hebt om de liefdevolle ouder te kunnen zijn die je van nature bent.
Missie
Ik hoop dat ik door te werken met ouders een bijdrage kan leveren in het verminderen van psychische klachten bij de volgende generatie.

Opleidingen

2023: Acceptance and Commitment Therapie – basisopleiding
2022: Schematherapie – vervolgopleiding
2021: Schematherapie – basisopleiding
2021: EMDR – vervolgopleiding
2017-2019: Post-doctorale opleiding Gezondheidszorgpsycholoog
2016: EMDR – basisopleiding
2015: Cognitieve gedragstherapie (CGT) – basisopleiding
2009-2013: Psychologie – Master Ontwikkelinspsychologie

Cursussen & Workshops

2023: Schematherapie voor jonge ouders
2022: Werken met het lichaam basis- en vervolgworkshop
2022: Workshop EMDR & Schematherapie

Lidmaatschappen & Registraties

BIG Register: 19925793125
Vereniging voor Schematherapie
Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)